| Soknás-baconos rakott tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 20 dkg száraztészta 5 dkg bacon 3 dl tejföl 2 db tojás 2 ek zöldfűszer 1 db kaliforniai paprika ízlés szerint ételízesítő ízlés szerint őrölt bors 5 dkg reszelt sajt Elkészítés: A tésztát a szokásos módon, lobogó, sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félretesszük. A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve, pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt, egy tálba öntjük. Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors. A tojásokat kettéválasztjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is. A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk. Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk, egy jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |