| Sajtos sarkos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Tésztájához: 80 dkg liszt, 1,5 dl olaj, 1 csapott evőkanál kristálycukor, 5 dkg élesztő (cukros tejben megfuttatva) kevés só és annyi tej, hogy könnyen nyújthetó tésztát kapjunk. Töltelékhez: 1 Ráma 1 tojás 1 csapott evőkanál só 40 dkg füstölt sajt Elkészítés: A tésztát összegyúrjuk, kidolgozzuk, kelesztjük. Ha megkelt 4 felé vágjuk, cipókat készítünk belőle. Kicsit pihen, közben a margarint kikeverjük a tojással és a sóval. A cipókat egyenként téglalap alakúra elnyújtjuk és megkenjük a margarinos krémmel, megszórjuk reszelt sajttal és feltekerjük. A tekercset ellapogatjuk jó kis laposra, megkenjük tojással és megszórjuk sajttal és háromszög alakú darabkákra felvágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, kelesztjük és előmelegített sütőben sütjük jó kis sültre. A receptet beküldte: Sandoki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |