| Vajas sajtos pogi receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: • 60 dkg liszt, • 25 dkg vaj, • 1 evőkanál só, • 2 tojás sárgája + 1 a tetejére, • 1 dl tej, • 1 kiskanál cukor, • 25 g élesztő, • 1, 5 dl tejföl Elkészítés: Az élesztőt futtasd meg a cukros, langyos tejben. A vajat morzsold össze a liszttel, majd keverd hozzá a sót, a tojássárgákat és az élesztőt. Dolgozd bele a tejfölt is. Alaposan gyúrd át egészen addig, amíg könnyedén elválik az edény falától és a kezedtől. Takard le konyharuhával és pihentesd egy órán át. Hajlítsd be egyenlő arányban jobbról és balról: először az egyik oldalát, majd rá a másikat, hogy három egyenlő méretű réteget kapjál. Ezt végezd el háromszor, 15 perces pihenőidőkkel. Ezután nyújtsd ki a tésztát úgy 2 centi magasan, tetejét recézd ki egy késsel, vagy pogácsaszaggatóval és szaggass belőle pogácsákat. Kend meg egy tojás sárgájával és szórj rá egy kevés reszelt sajtot is. Előmelegített sütőben a pogácsák kb. 25 perc alatt, megsülnek. A receptet beküldte: alyce Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |