| Sajtos, kukoricás, bazsalikomos csirkemell receptHúsételek Hozzávalók: 2-3 csirkemell, 10 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg pannónia sajt, 10 dkg trappista sajt, 1 kukoricakonzerv, 1 kis doboz tejföl, 2 dl tejszín, friss bazsalikom, só, bors. Elkészítés: A csirkemellet darabokra vágom (egy fél csirkemellet kb. 4-5 darabba). A sajtokat lereszelem és a juhtúróval együtt összekeverem a tejföllel és a tejszínnel. Ebbe beleteszek 1 egész kukoricakonzervet, 3-4 apróra vágott bazsalikomlevelet, sózom, borsozom. A tejfölös masszát ráöntöm a csirkemell darabkákra(tűzálló tálban), alufóliával lefedem és addig sütöm amíg a massza kezd megszilárdulni. Ezután leveszem a fóliát és pirosra sütöm a tetejét. Tanácsok: Lehet a végén még sajtot reszelni rá. Körítésnek mexikói zöldségkeveréket szoktam használni,de más zöldség is jó. Hidegen is finom! A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |