| Sajtostallér receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 80dkg liszt 25 dkg Rama margarin 1 kis pohár tejföl 1 kávés kanál szódabikarbona 30 dkg trappista sajt kömény-,izlés szerint só 2 evőkanál étolaj 2 db tojás Elkészítés: A sajtot lereszeljük és az összes alapanyagot egy nagy tálba összegyúrjuk.Mikor a tésztából egy nagy gombócot sikerült formálnunk,és eléggé puha is lett,kb 10 percíg állni hagyjuk.Apró,(10ft nagyságu)kis gombócokat készítünk a tésztából.A tűzhely legmagasabb fokozatu lángján,felforrósítjuk a "vasból készült,régi tiusu"sajtostallérsütőt.Midíg 4 gombóckát sütünk egyszerre,közben forgatjuk a sütőt a tűzhelyen. Tanácsok: Készítettem már 40 dkg sajból is,még finomabb lett. (Nem lehet megunni,olyan finom!) Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: vica009 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |