| Sajtkrémmel töltött pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Hozzávalók : 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 1 dl tej 20 dkg margarin 1 pohár tejföl 1 db tojás sárgája pici só A töltelékhez : 2 dl tej, 2 kávéskanál liszt, 2 db tojássárgája , 10 reszelt trappista sajt 2-3 dkg füstölt sajt , 15 dkg margarin Elkészítés: Az élesztőt, az l dl langyos cukros tejben megfuttatjuk, majd a többi adalékkal összegyúrjuk. A kész tésztát kb. két órára a hűtőbe tesszük pihentetni. A hűtőből kivéve 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk, tojássárgájával megkenjük és reszelt sajtot szórunk rá. Ezután kiszaggatjuk és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. Sülés után kettévágjuk és a következő töltelékkel megtöltjük. A töltelék elkészítése: A tojások sárgáját a liszttel és egy kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet hozzáadva megfőzzük a besamellt, ezután belekeverjük a reszelt sajtot. A margarint kihabosítjuk, összekeverjük a kihűlt krémmel, végül belekeverjük a reszelt füstölt sajtot. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |