| Sajtkrémes sörkifli kenyérsütőben kelesztve receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: TÉSZTÁHOZ: 1 dl langyos tej 1,5 dl kefír 1 dl olaj 2 egész tojás 70 dkg liszt 1 tk.cukor 1 ek.só 2 tasak instant élesztő 2 tojás sárgája a megkenéshez Egész kömény, szezámmag ízlés szerint SAJTKRÉMHEZ: 15 dkg puha vaj 1 tömlő, Camping natúr ömlesztett sajt 1 tömlő, Camping füstölt ömlesztett sajt 10 dkg reszelt trappista sajt 10 dkg reszelt füstölt Karaván sajt 1 tk. só Elkészítés: A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit és a langyos tejet a leírt sorrendbe beleteszem a kenyérsütőgépbe, és a program szerint hagyom hogy megdagassza, megkelessze. Természetesen hagyományos módon, kenyérsütő nélkül is elkészíthető a tészta, de így sokkal kényelmesebb :) Amíg kel a tészta elkészítem a tölteléket: Egy tálba összeraktam a vajat és az ömlesztett sajtokat, a reszelt sajtok háromnegyedét, a sót és simára kevertem. A többi reszelt sajtot félretettem a kiflik tetejére. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, henger alakúra sodortam és négy egyenlő darabra vágtam. Egy tálcára tiszta ruhával letakarva félretettem három darabot, a negyedikkel kezdtem úgy, hogy kettőbe vettem, gombóc alakúra formáztam és egyenként köralakúra nyújtottam. Az egyiket megkentem a krém negyedével vastagon majd ráborítottam a másik lapot, kicsit rányomkodtam és nyolc tortacikkelyre vágtam derelyeszaggatóval, a széles végénél kezdve feltekertem kiflialakúra és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. Ezáltal olyan töltöttszerű lesz, de amikor megsül nem látható benne a töltelék, de a tészta valami isteni ettől a krémtől, kívül ropogós, belül puha krémes ízű. A füstöltsajt íz is kellemesen kiérződött. A többi darabbal is végig csináltam a fentieket, amikor minden kifli tepsin volt, hagyni kell pihenni kb.15 percig még, addig begyújtottam a sütőt melegedni. A tojássárgáját pici sóval felvertem egy tálkában és lekentem a kiflik tetejét, mindegyikre szórtam egy kupac reszelt sajtot (aki szereti, néhányra szórhat egész köményt, szezámmagot is) és tepsinként kb. 20 perc alatt sült pirosra 180 C-on. Tanácsok: Ez a sajtkrém kenyérre kenve is megállja a helyét paprikával, paradicsommal, retekkel, újhagymával isteni finom lehet reggelire, vacsorára. Szóval jó kis kence. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Ancsa 37 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |