| Kefíres sőrkifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 70 dkg liszt 1 db tojás 2 evőkanál cukor 1 dl olaj 2,5 dkg élesztő (1 dl tejben elmorzsolva) 3 dl kefir A töltelékhez: 20 dkg sajt 25 dkg margarin 1 evőkanál só Elkészítés: A fenti anyagokat összedolgozzuk (nem kell pihentetni), és 12 részre osztjuk, 1-1 gombocot kerekre és vékonyra nyújtunk. A margarint 1 evőkanál sóval kikeverjük. A kerek lapra rákenjük a sós vajat – úgy, hogy minden lapra jusson - és sajtot reszelünk rá. Még kétszer megismételtjük a fentiek. Ezeket egymásra rakva /tehát 3 lap mely sós rámával meg van kenve, és sajt van rászórva/ cikkeket vágunk belőlük, úgy mint a pizzánál, és kívülről befelé feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, és megszórjuk sajttal. Hideg sütőbe tesszük, és a gázsütő 5-ös fokozatán zsemleszínűre sütjük. Tanácsok: Tehetünk bele még maradék sonkát apróra reszelve, és a darabosra reszelt sajt is különlegessé teszi. Megjegyzés: Nagyon finom, látványos sós sütemény. Mikor nagyon kevés időm van akkor két részre veszem a tésztát és kinyújtom, megkenem a sós rámával, rászórom a sajtot, feltekerem /mint a mákos kürtöt/ és kb 2 cm-esre vágom, felállítom és megszórom sajttal. Én ezt a tésztát már kókusz tekercs, kakaós tekercs elkészítéséhez is használtam, nagy sikere volt. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: princes47 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |