| Sajtkrémes kelyhek receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 40 dkg liszt 10 dkg zsír 10 dkg Rama margarin 3 dkg élesztő 1 kávéskanál só 2 dl tejföl 1 db tojás reszelt sajt a tetejére A krémhez: 10 dkg Rama margarin 5 kockasajt 2 evőkanál tejföl pici só Valamint: reszelt sajt Elkészítés: A tásztához a lisztet a zsírral, a margarinnal, a tejföllel, a sóval és az élesztővel könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Nem muszáj felfuttatni az élesztőt. Kinyújtjuk kb. 4 mm vékonyra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, aztán minden 2. darab közepét kisebb szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a teli lapokat, lekenjük felvert tojással, ráteszünk 1-1 lyukas lapot, az oldalait megigazgatjuk, és a tetejét is lekenjük tojással. Előmelegített sütőben (kb. 170-175 fokon) világos színűre sütjük. Hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a krémet. A margarint a kockasajtokkal, kevés sóval, 2 evőkanál tejföllel jól összedolgozzuk, és a krémmel megtöltjük a megnőtt halmocskákat. Tetejükre reszelt sajtot szórunk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |