| Sajtkrémes piskóta egressel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 szelethez: a tésztához: 5 tojás, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 12 dkg liszt a krémhez: 30 dkg egres, 3 dl tejszín, 10 dkg babapiskóta, 30 dkg natúr sajtkrém, 15 dkg porcukor a tetejére: 2 dl tejszín Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, csipet sót. Belekanalazzuk a habot, majd a lisztet beleszitálva csomómentesre keverjük. A tepsibe simítjuk, a sütőben 15-18 percig sütjük, majd papírral együtt az asztalra csúsztatjuk, 2-3 percig pihentetjük, lisztezett deszkára fordítjuk, a papírt eltávolítjuk. A krémhez az egrest megtisztítjuk. A tejszínt felverjük. A babapiskótát összetörjük. A sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, majd belekeverjük a tejszínhabot. Hozzáadjuk a piskótadarabokat és a gyümölcsöt. Amikor a piskóta kihűlt, kettévágjuk, két 30x10 cm-es darabot kapunk. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, rátesszük a másik lapot, és kissé megnyomkodjuk. A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük, és megkenjük vele a süteményt. Felszeleteljük, a szeleteket ízlésünknek megfelelően díszítjük. Tanácsok: Előkészítés: Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (20x30 cm). A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |