Tutireceptek.hu fejléc

Sajtban sült hal-egyszerűen recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg tengeri hekkfilé (mirelit)
30 dkg trappista sajt
1 db főzőtejszín
halak fűszersó

bors
vaj
citromlé
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A kiolvasztott, nagyobb halfiléket tenyérnyi darabokra vágom, fűszersóval bedörzsölöm, és kivajazott jénai tálba teszem. A sajtot lereszelem, és annyi tejszínnel összekeverem, hogy sűrű masszát kapjak. Kicsit sózom, borsozom. A sajtos masszát szépen eloszlatom a halszeleteken, és előmelegített, közepesen forró sütőben - úgy 170 fokon - sütöm, amíg a sajt megolvad rajta, és a teteje szép színt kap. A sütőből kivéve petrezselyemzölddel díszítem, és párolt rizzsel, salátával tálalom. Aki szereti, citromlével ízesítheti.

Tanácsok:
Vigyázz!!!
Nagyon hamar elfogy:)
Én salit csináltam mellé, és párolt barna rizst:)

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Zelmalány


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtban sült tojás » Sajtban sült tojás 2 » Tojás sajtban sütve » Sajtban sütött tojás
» Sajtban sült csirkemell » Bácskai halászlé » Harcsa mustármártással » Hal szalonnagyűrűben sütve
» Rakott hal káposztával » Tonhalas rizssaláta » Fűszeres lazac » Sajtkrémes sülthal filé
» Busafilé » Tejszínes spárgás hal » Halas puffancs » Harcsapaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.