| Blini receptSütemények, édességek Hozzávalók: 22 dkg liszt, 3 dl tej, 2,5 dkg vaj, 1,5 dkg élesztő, fél kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 1 tojásfehérje, kevés olaj, fél citrom Elkészítés: A cukrot meleg tejben elkeverjük, két evőkanálnyi cukros tejben feloldjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a megmaradt tejet, beleszórjuk a liszt háromnegyed részét, belekeverjük a sót, s letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük. Hozzáadjuk a megmaradt lisztet és a vajat, jól felverjük, hogy krémesen sima legyen. Akkor még belekeverjük a tojásfehérjét, s fél órát pihentetjük. Kis (lehetőleg öntöttvas) serpenyőt felmelegítünk, olajjal kikenjük, beleöntünk egy merőkanál tésztát, ügyelve, hogy vékony réteg legyen. Amikor az egyik oldala megpirult, megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. A kész bliniket vajjal megkenjük, és egymásra rakjuk. Citromszeletekkel díszítve tejföllel, mézzel, lekvárral vagy kaviárral forrón tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |