Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos serpenyős csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 darab kb 1,2 kg csirke
3 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 db közepes nagyságú zeller
3 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos szalonna
2-3 pohár száraz fehérbor
8-10 evőkanál olívaolaj
3 kávés kanál szárított zsálya ( ha friss akkor kb 8-10 levél)
6 kávés kanál szárított rozmaring ( ha friss akkor egy csokor kb 10-15 száll)
60 dkg paradicsom
2 csomag petrezselyemzöld
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)

Elkészítés:
A csirkéket megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk. Az olajon sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát. Beledobjuk és megüvegesítjük rajta a csíkokra vágott szalonnát, azután hozzátesszük a feldarabolt csirkét, és szép sárgára pírijuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a bort, és élénk tűzön forraljuk. Ha elforrt, hozzátesszük az apróra vágott friss rozmaringot, a zsályát és a meghámozott, darabokra vágott paradicsomokat. Lassú tűzön kb. fél óráig pároljuk. Mikor kész után sózzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kész bő, de nem túl híg levének kell lennie. Frissen főzött puliszkát tálalunk mellé.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás csirkecsíkok » Fokhagymáscsirke baconban » Rántotta csirkemellel » Csirkés metéltsaláta
» Rakott csirkemell3 » Padlizsános rakott csirke » Sonkás-fűszeres csirkemell » Párizsi csirkemellből
» Csirkés rakott tészta » Sűtőtökös csirkemell » Omlós csirke almával » Rizses csirke
» Római csirkemáj » Padlizsános-lecsós csirke » Répás, töltött csirkecomb » Csirkemájas zöldborsós hús


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.