Tutireceptek.hu fejléc

Rozmaringos serpenyős csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 darab kb 1,2 kg csirke
3 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 db közepes nagyságú zeller
3 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos szalonna
2-3 pohár száraz fehérbor
8-10 evőkanál olívaolaj
3 kávés kanál szárított zsálya ( ha friss akkor kb 8-10 levél)
6 kávés kanál szárított rozmaring ( ha friss akkor egy csokor kb 10-15 száll)
60 dkg paradicsom
2 csomag petrezselyemzöld
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)

Elkészítés:
A csirkéket megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk. Az olajon sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát. Beledobjuk és megüvegesítjük rajta a csíkokra vágott szalonnát, azután hozzátesszük a feldarabolt csirkét, és szép sárgára pírijuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a bort, és élénk tűzön forraljuk. Ha elforrt, hozzátesszük az apróra vágott friss rozmaringot, a zsályát és a meghámozott, darabokra vágott paradicsomokat. Lassú tűzön kb. fél óráig pároljuk. Mikor kész után sózzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kész bő, de nem túl híg levének kell lennie. Frissen főzött puliszkát tálalunk mellé.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-fűszeres csirkemell » Omlós csirke almával » Makaróni csirkehússal » Olaszos csirkemell
» Rizses csirke » Sonkás csirke » Sajtos csirke » Bajor csirkecomb
» Sörösdobozon sült csirke » Gombás rakott csirkee » Csirkesaláta 2 » Francia csirke citromosan
» Brokkolileves csirkemájjal » Gombás csirkemellfilé » CSirke becsinált » Csirkemell a' la pannónia


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.