Tutireceptek.hu fejléc

Rozés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
12 db rózsához:
20 dkg jércemell vagy csirkemell
4 gerezd fokhagyma
1/2 csokor friss petrezselyem
30 dkg zsenge cukkini
1 dl rozé bor
1,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál vaj a jércemell sütéséhez
2 teáskanál só
25 dkg liszt (BL 55)
1 teáskanál sütőpor
0,75 dl olvasztott vaj a tésztához
2 db egész tojás

Elkészítés:
1. A jércemellet vékonyra szeletelem. Vékonyan megsózom kb. 1 teáskanál sóval az összes húst.

2. A friss petrezselymet és a megpucolt fokhagymát felaprítom és felöntöm 1 dl borral. Kicsit összekavarom, majd ráöntöm a szeletekre. Letakarva a hűtőbe rakom a húst 1 éjszakára vagy minimum 8 órára.

3. Másnap a 2 evőkanál vajat felolvasztok egy serpenyőben, és a lecsepegtetett húsokat kb. 2 perc alatt szép natúrra sütöm.

4. Deszkán felszeletelem egészen apróra a megsült húst, majd kb. 20 dkg zsenge, hámozatlan cukkinit is felkockázok, és elkészítem a tésztát.

5. Egy edénybe beleteszem a jércemellet, a cukkinit és az előző napi rozés páclevet, majd szép sorjában a főzőtejszínt, 1 teáskanál sót, 25 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 0,75 dl olvasztott vajat és 2 egész tojást. Szépen elkeverem a hozzávalókat, és muffinkapszlikkal bélelt muffinsütőbe osztom a tésztát. Ez azért is praktikus, mert szállításkor vagy éppen tányérra pakoláskor nem a tésztát fogjuk meg, hanem a papírt. Továbbá nincs mosogatás, muffinforma-sikálás, ha éppen beleragadna a tészta.

6. Végül a díszítés marad. Egy zöldséghámozóval én 5-6 kerek szelet cukkinit vágtam (héjastól). Egy szeletet kissé összetekertem, és a tészta közepébe állítottam, majd a többi szeletet körben köré szurkáltam az alapomba, mintha a virág szirmai lennének. Természetesen lehet sűrűbben is pakolni a cukkiniszeleteket. Mindenki saját ízlése szerint csinálja!

Tipp: Akár egész piteként is meg lehet sütni és egy óriási rózsát is ki lehet rakni a szeletekből! Varázslatos!

7. A legutolsó lépésként mehet a sütőbe. Közepes fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük.

8. Nincs más dolgunk, mint egy kicsit türelemmel lenni és várni, hogy kissé hűljön a rózsánk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns palacsinta » Pikáns rizsgombóc » Pikáns sajtmártás » Pikáns sonkatekercs
» Narancslekvár cukkíniből » Pikáns szilvás lepény » Pikáns keltál » Pikáns sertésborda
» Pikáns szósz csirkéhez » Pikáns kiwi-eper saláta » Pikáns tojáskrém » Pikáns karaj
» Tejfölös pikáns csirkecomb » Pikáns csirkefalatkák » Pikáns, sajtos fánk » Pikáns burgonyapüré


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.