| Rozés rózsák zsenge cukkiniből és pikáns jércemellből receptZöldséges ételek Hozzávalók: 12 db rózsához: 20 dkg jércemell vagy csirkemell 4 gerezd fokhagyma 1/2 csokor friss petrezselyem 30 dkg zsenge cukkini 1 dl rozé bor 1,5 dl főzőtejszín 2 evőkanál vaj a jércemell sütéséhez 2 teáskanál só 25 dkg liszt (BL 55) 1 teáskanál sütőpor 0,75 dl olvasztott vaj a tésztához 2 db egész tojás Elkészítés: 1. A jércemellet vékonyra szeletelem. Vékonyan megsózom kb. 1 teáskanál sóval az összes húst. 2. A friss petrezselymet és a megpucolt fokhagymát felaprítom és felöntöm 1 dl borral. Kicsit összekavarom, majd ráöntöm a szeletekre. Letakarva a hűtőbe rakom a húst 1 éjszakára vagy minimum 8 órára. 3. Másnap a 2 evőkanál vajat felolvasztok egy serpenyőben, és a lecsepegtetett húsokat kb. 2 perc alatt szép natúrra sütöm. 4. Deszkán felszeletelem egészen apróra a megsült húst, majd kb. 20 dkg zsenge, hámozatlan cukkinit is felkockázok, és elkészítem a tésztát. 5. Egy edénybe beleteszem a jércemellet, a cukkinit és az előző napi rozés páclevet, majd szép sorjában a főzőtejszínt, 1 teáskanál sót, 25 dkg lisztet, 1 teáskanál sütőport, 0,75 dl olvasztott vajat és 2 egész tojást. Szépen elkeverem a hozzávalókat, és muffinkapszlikkal bélelt muffinsütőbe osztom a tésztát. Ez azért is praktikus, mert szállításkor vagy éppen tányérra pakoláskor nem a tésztát fogjuk meg, hanem a papírt. Továbbá nincs mosogatás, muffinforma-sikálás, ha éppen beleragadna a tészta. 6. Végül a díszítés marad. Egy zöldséghámozóval én 5-6 kerek szelet cukkinit vágtam (héjastól). Egy szeletet kissé összetekertem, és a tészta közepébe állítottam, majd a többi szeletet körben köré szurkáltam az alapomba, mintha a virág szirmai lennének. Természetesen lehet sűrűbben is pakolni a cukkiniszeleteket. Mindenki saját ízlése szerint csinálja! Tipp: Akár egész piteként is meg lehet sütni és egy óriási rózsát is ki lehet rakni a szeletekből! Varázslatos! 7. A legutolsó lépésként mehet a sütőbe. Közepes fokozaton kb. 20 perc alatt készre sütjük. 8. Nincs más dolgunk, mint egy kicsit türelemmel lenni és várni, hogy kissé hűljön a rózsánk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |