| Bombajó házi puncstorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 szelethez: 7 tojásból sütött piskótakorong 0.5-0.5 dl rum és tej 1 tojás 15 dkg porcukor 1 dl erős fekete kávé 2 ek. keserű kakópor 10 dkg margarin 5-5 dkg mazsola és dióbél a bevonathoz: 1 cs. főznivaló puncs izű pudingpor 4 dl tej 4 ek. kristálycukor díszítéshez: 3-4 dkg étcsoki Elkészítés: A piskóta tetejéről egy ujjnyi szeletet levágunk és félretesszük. A nagyobb rész belsejét kiskanállal kivájjuk úgy, hogy 1 cm fala maradjon. Ezt a keretet és a levágott lapot a rum meg a tej keverékével meglocsoljuk. A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval lábasba rakjuk, vízgőzre állítjuk, kevergetve fölforraljuk., ezalat besűrüsödik, de a tűzről azonnal lehúzzük, különben összeugorhat. Beledobjuk a margarint, ha felolvadt a mazsolát a durvára vágott diót és a kivájt piskótát is hozzáadjuk. Azon melegében a tortába töltjük, a tetejét visszaillesztjük. 10-15 percre betesszük a mélyhűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen. Közben a pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére simítjuk. Vékony csíkban olvasztott csokit csurgatunk a tetejére. Hűtőben dermedni hagyjuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 408 kcal A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |