| Hartyáni krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 25 dkg pocukor, 1 sütőpo, 2 dkg kakópor, 1 tojás, 1 dl tej, A krémhez: 1/2 l tej, 2 ek.liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 2 nagy doboz piskóta, 1/2 dl rum, 2 dl tejszín, Elkészítés: A lisztet a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakót, a tojást és a tejet jól összegyúrom. Sütőlemezen két egyforma lapot sütök belőle. A tejet a két evőkanál liszttel sűrűre főzöm. Hozzáadom a vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt belekeverem az előzőleg habosra kavart vajat. Az egyik kakaós lapra rákenem a főzött krém felét, és egymás mellé rárakom a babapiskótát. Meglocsolom rummal, majd a krémmásik felével bevonom a piskótát, és ráhelyezem a másik kakaós lapot. Hűvös helyen néhány órát állni hagyom, tálaláskor tejszínhabbal bevonom. Tanácsok: Tejszínhab helyett szórhatunk rá porcukrot, vagy készíthetünk rá csokoládé mázat is. Elkészítési idő: 120 perc Kalóriatartalom: 1402 kcal Szénhidráttartalom: 161 gramm Zsírtartalom: 88 gramm A receptet beküldte: Gyöngyös Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |