Tutireceptek.hu fejléc

Rostonsült rák zöldségekkel recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg folyami vagy tengeri ráktörzs (páncéllal együtt), 40 dkg cukkini, 1 fej hagyma, 10 dkg fekete olajbogyó, 6 szál friss kapor, olívaolaj.

Elkészítés:
A mártáshoz: 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 cl ánizslikőr, csipetnyi kurkuma, só, olívaolaj

A mártáshoz megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Belekeverjük az ánizslikőrt, sóval, kurkumával ízesítjük, majd összeturmixoljuk.

A körethez megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott cukkinit, megsózzuk és 5 percig pároljuk. A felét kivesszük és összeturmixoljuk.

A maradék darabos zöldséget a felszeletelt fekete olajbogyóval és az apróra vágott kaporral együtt belekeverjük a zöldségpürébe.

A ráktörzseket hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk és grillsütőben mindkét oldalon 4-4 percig sütjük. A rákhúst a páncélból kifejtjük, olívaolajjal meglocsoljuk.


A receptet beküldte: Jocika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült csirke zöldségekkel » Köles zöldségekkel » Tortilla zöldségekkel » Sült virsli zöldségekkel
» Csülök zöldségekkel » Gyors vacsora zöldségekkel » Pásztorábránd zöldségekkel » Bundás hús zöldségekkel
» Energiaital zöldségekkel » Rostonsült padlizsán » Pulykasült zöldségekkel » Kuszkusz zöldségekkel
» Tepsis pizza/ zöldségekkel » Tepsis hús zöldségekkel » Csirkemell zöldségekkel » Sült tarja zöldségekkel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.