| Habsipkás mogyorós korong receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 tojás 5 dkg mogyorós grillázs 18 dkg liszt késhegynyi sütőpor 25 dkg cukor 10 dkg margarin 1 tk. rum 1 tojásfehérje 2 ek. citromlé 2 tk. étk. keményítő 3 ek. darált mogyoró Díszítéshez: 45 db mogyoró Elkészítés: A grillázst a liszttel, a sütőporral, 5 dkg cukorral, a feldarabolt margarinnal, a tojássárgával és a rummal omlós tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1/2 órára hűtőbe rakjuk. Két réteg folpack között kinyújtjuk a tésztát, és 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A 2 tojásfehérjét a citromlével habbá verjük, közben beleszórjuk a keményítővel elkevert maradék cukrot. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük és a korongokra nyomjuk. Tetejüket a darált mogyoróval megszórjuk, közepükbe egész mogyorót ültetünk. Előmelegített sütőben, 150 fokon 20-25 percig sütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |