| Ropogós kókusztallér receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg kókuszreszelék 30 dkg liszt( gluténmentesen: rizsliszt) 20 dkg Ráma 10 dkg kristálycukor( cukrosoknak: 5 dkg glukonon vagy fruktóz) 1 tojás sárgája 15 dkg Party étcsokis tortabevonó (cukrosoknak: diétás) Elkészítés: Serpenyőben szárazon megpirítjuk a kókuszt, kiöntjük, hűtjük. A lisztet a feldarabolt margarinnal, a cukorral, tojássárgájával, és 10 dkg kókusszal robotgéppel elkeverjük, majd hideg kézzel, gyorsan , síma tésztává összedolgozzuk. Kb. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, és 2 órán át hűtjük. Kb. fél cm vastag korongokat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített, (200 fokos) forró sütőben 12-15 percig sütjük, majd kihűtjük. A feldarabolt tortabevonót megolvasztjuk, s bevonjuk vele a tallérok egyik felét. Kb. 10 perc után megszórjuk őket a maradék kókusszal . Ha teljesen megszáradtak, jól záródó fémdobozban tárolva hosszabb ideig is frissek maradnak. kb. 70 db lesz belőle. Tanácsok: Ha a vízfürdőben felolvasztott bevonót lehűtjük, s újraolvasztjuk, tükörfényes felülete lesz. A sütiket villával tartsuk az edény fölé,amelyikben a máz van, s evőkanállal csurgassuk rá a folyékony csokit. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |