Tutireceptek.hu fejléc

Ropogós kókusztallér recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg kókuszreszelék
30 dkg liszt( gluténmentesen: rizsliszt)
20 dkg Ráma
10 dkg kristálycukor( cukrosoknak: 5 dkg glukonon
vagy fruktóz)
1 tojás sárgája
15 dkg Party étcsokis tortabevonó (cukrosoknak: diétás)

Elkészítés:
Serpenyőben szárazon megpirítjuk a kókuszt, kiöntjük, hűtjük.
A lisztet a feldarabolt margarinnal, a cukorral, tojássárgájával, és 10 dkg kókusszal robotgéppel elkeverjük, majd hideg kézzel, gyorsan , síma tésztává összedolgozzuk.
Kb. 3 cm átmérőjű rudat sodrunk belőle, és 2 órán át hűtjük.
Kb. fél cm vastag korongokat vágunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített, (200 fokos) forró sütőben 12-15 percig sütjük, majd kihűtjük.
A feldarabolt tortabevonót megolvasztjuk, s bevonjuk vele a tallérok egyik felét.
Kb. 10 perc után megszórjuk őket a maradék kókusszal .
Ha teljesen megszáradtak, jól záródó fémdobozban tárolva hosszabb ideig is frissek maradnak.
kb. 70 db lesz belőle.

Tanácsok:
Ha a vízfürdőben felolvasztott bevonót lehűtjük, s újraolvasztjuk, tükörfényes felülete lesz.
A sütiket villával tartsuk az edény fölé,amelyikben a máz van, s evőkanállal csurgassuk rá a folyékony csokit.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós krumpligombóc » Ropogós padlizsánsaláta » Magos ropogós » Metéltropogós
» Csokis ropogós » Csirkeropogós » Gombaropogós vagy krokett » Ropogós sajtos lapok
» Ropogós vadkacsa » Őzcomb gersliropogóssal » Pulykaropogós » Kakaós ropogós
» Rizsropogós » Sajtos ropogós » Velőropogós » Sajtos zellerropogós


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.