| Rizskoch 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg rizs 1 rúd vanília 1 l tej 4 dkg sütőmargarin 15 dkg kristálycukor 4 tojás 4 tojás 1 citrom reszelt héja kevés vaj vagy sütőmargarin zsemlemorzsa Elkészítés: Előkészítés: a rizst megmossuk, a vaníliarudat kettéhasítjuk, a tejbe tesszük a rizzsel együtt, és csipet sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Elkészítés: egy tűzálló tálat kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat), előmelegítjük. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a rizses masszához keverjük. A rizst a formába simítjuk, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig hűlni, ezután tálra borítjuk, és ízlés szerinti öntetekkel (csoki, málna, eper) kínáljuk. A receptet beküldte: kisgangne Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |