Tutireceptek.hu fejléc

Rizskoch 2. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 rúd vanília
1 l tej
4 dkg sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
4 tojás
4 tojás
1 citrom reszelt héja
kevés vaj vagy sütőmargarin
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Előkészítés: a rizst megmossuk, a vaníliarudat kettéhasítjuk, a tejbe tesszük a rizzsel együtt, és csipet sóval puhára főzzük, majd kihűtjük. Elkészítés: egy tűzálló tálat kikenünk, és zsemlemorzsával beszórunk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat), előmelegítjük. A margarint habosra keverjük a kristálycukorral, majd egyenként, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és összekeverjük a rizzsel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is a rizses masszához keverjük. A rizst a formába simítjuk, és a sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk rövid ideig hűlni, ezután tálra borítjuk, és ízlés szerinti öntetekkel (csoki, málna, eper) kínáljuk.


A receptet beküldte: kisgangne


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizskoch » Csokis rizskoch » Meli-rizskoch » Csokis kókuszos rizskoch
» Rizskoch Andi módra » Sajtos csoda » Meggyes morzsasüti » Áfonyás csokoládépuding.
» Vaníliás kifli 1 » Kevert zabpelyhes süti » Almás kókuszcsókós süteméy » Kókuszos-rumos süti
» Zabpehely golyók » Citromos-mákos muffin » Ananászos kosárkák » Túrós meggyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.