| Emeletes diós sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Az első réteghez: 1 csipet só fél csomag sütőpor 1 db tojás 5 dkg porcukor 10 dkg vaj 20 dkg finomliszt 2 ek tejföl A második réteghez: 6 ek házi baracklekvár 20 dkg darált dió 1 dl tej 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg porcukor 1 kezeletlen citrom reszelt héja A harmadik réteghez: 3 db tojás 3 evőkanál liszt 3 evőkanál cukor 1 kk sütőpor Elkészítés: Az első réteg elkészítése: A a vajat hozzámorzsoljuk a liszthez, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit. A második réteg: A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket. A harmadik réteg: A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (kb 30 perc) Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |