| Pirított újkrumpli paprikával receptKöretek Hozzávalók: 800 g újkrumpli só, bors 1-1 nagy, piros, zöld és sárga húsú paprika 1 hegyes, csípős paprika 1 ágacska rozmaring 3-4 szál friss kakukkfű 1 csokor petrezselyem 2 szál bazsalikom 2+1 ek. olaj Elkészítés: A krumplit, ha vékony a héja, csak erőteljes dörzsöléssel alaposan megmossuk, ha "rongyos-vastag" a héja, meghámozzuk. 3x3 cm-es kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben, a forrástól számított 5 percig főzzük, azután leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kettévágjuk, a magokat-ereket eltávolítjuk, azután kockákra-rombuszokra aprózzuk. A zöldfűszereket leöblítjük, és a bazsalikom kivételével külön-külön finomra vágjuk. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítunk 2 ek. olajat, majd rádobjuk a finomra vágott rozmaringot és a krumplit. Erős tűzön, köröző-dobáló mozdulatokkal vagy gyakorta, de kíméletesen megkevergetve aranysárgára pirítjuk. Egy másik serpenyőben felforrósítunk 1 ek. olajat, rádobjuk a paprikakockákat, és erős tűzön, folyamatosan kevergetve 3 percig sütjük őket. Meghintjük a kakukkfűvel, a krumplihoz adjuk, és 1-2 percig még együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és a petrezselyemmel, végül bazsalikom-vagy citromfűbóbitával díszítve azonnal tálaljuk. Tanácsok: Köretként natúr vagy rántott húsokhoz, hirtelensültekhez, töltött-göngyölt húsokhoz, grillezett szárnyasokhoz kínálhatjuk, de egy nagy tál salátával önmagában is pompás étel (a hozzávalók mennyiségét megkétszerezzük), sőt, ha maradék sült hússal vagy virslivel is gazdagítjuk, illetve 4-6 elhabart tojást ütünk rá, valódi egytálétel kerekedik belőle. Igazán csak frissen jó. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 233 kcal A receptet beküldte: Edis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |