| Ribizlis desszert receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 g piros ribizli (nyáron friss, különben fagyasztott) 1 tasak vaníliás pudingpor 300 ml tej 2 ek kristály cukor 3 db babapiskóta 1 tojásfehérje 1 ek porcukor Elkészítés: A tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, félretesszük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk. A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, hogy megpuhuljanak, majd félretesszük. A tűzről levéve, állandó keverés mellett belekeverjük a tejbe a hideg pudingporos tejet, visszatesszük a tűzre, továbbra is keverjük, amíg a puding a kívánt állagra sűrűsödik. Előveszünk két poharat és következik a rétegezés: a megpuhult babapiskótákból morzsolunk az aljukra, erre pudingot öntünk, ribizlit szórunk (a ribizliből egy maréknyit félreteszünk a ribizlihabhoz), ismét a piskóta jön, aztán a puding és a ribizli. A poharak tetejét ribizlihabbal zárjuk, ehhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a végén hozzáadjuk, a pépesített ribizlit. A ribizlihabot rákanalazzuk a poharak tetejére, a hab közepébe egy-egy szem ribizlit ültetünk. Behűtve –másnap- tálaljuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |