Tutireceptek.hu fejléc

Ribizlis desszert recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
200 g piros ribizli (nyáron friss, különben fagyasztott)
1 tasak vaníliás pudingpor
300 ml tej
2 ek kristály cukor
3 db babapiskóta
1 tojásfehérje
1 ek porcukor

Elkészítés:
A tej felét a pudingporral csomómentesre keverjük, félretesszük, a másik felébe pedig beletesszük a kristálycukrot és felforraljuk.
A babapiskótákat egy pillanatara belemártjuk a forró tejbe, hogy megpuhuljanak, majd félretesszük. A tűzről levéve, állandó keverés mellett belekeverjük a tejbe a hideg pudingporos tejet, visszatesszük a tűzre, továbbra is keverjük, amíg a puding a kívánt állagra sűrűsödik.
Előveszünk két poharat és következik a rétegezés: a megpuhult babapiskótákból morzsolunk az aljukra, erre pudingot öntünk, ribizlit szórunk (a ribizliből egy maréknyit félreteszünk a ribizlihabhoz), ismét a piskóta jön, aztán a puding és a ribizli.
A poharak tetejét ribizlihabbal zárjuk, ehhez a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük és a végén hozzáadjuk, a pépesített ribizlit. A ribizlihabot rákanalazzuk a poharak tetejére, a hab közepébe egy-egy szem ribizlit ültetünk. Behűtve –másnap- tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Áfonyás-ribizlis hűsítő » Kétszínű ribizlis torta » Ribizlis álom muffin » Fekete ribizlis muffin
» Feketeerdő-desszert » Mannavaht - észt desszert » Narancsdesszert » Ribizlis-túrós lepény
» Sajtdesszert » Ribizlis túrós muffin » Málnás ribizlis ital » Túródesszert
» Csokidesszert - recycling » Ezeregyéjszaka desszert » Cseresznyés jégdesszert » Epres ribizlis ital


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.