| Ribizlis darás pite receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg búzadara, 5 dl tej, 2 tojás, 15 dkg porcukor, 1 tasak van.cukor, 10 dkg darált dió, 1 mk.sütőpor, a tepsihez vaj és liszt, a töltelékhez: 6 ek.kekszmorzsa, 15 dkg ribizlilekvár, a tetejére:20 dkg ribizli (friss vagy fagyasztott),3 ek.cukor. Elkészítés: A búzadarát egy éjszakán át a tejben áztatjuk.Másnap a tepsit kivajazzuk,kilisztezzük.A sütőt 180 fokra (gázsütő 2.fokozat) előmelegítjük. A beáztatott búzadarát az egész tojásokkal és a van.cukorral alaposan kikeverjük.Beleszórjuk a darált diót,a sütőport,összedolgozzuk és a tepsibe simítjuk.A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.A kihűlt süteményt félbevágjuk.A kekszmorzsát elkeverjük a lekvárral,és megkenjük vele az alsó lapot.Ráborítjuk a tetejét. Felszeletelve,"jeges" ribizlifürtökkel díszítve kínáljuk.Ehhez megmossuk a friss,vagy felengedett ribizlit,kissé lecsepegtetjük,és kristálycukorba hempergetjük.A felesleges cukrot lepergetjük,lerázogatjuk róla,és a szeletek tetejére helyezzük,a cukros ribizliszemek olyan hatást keltenek,mintha jeges lenne. Ha nincs otthon ribizli fagyasztottan sem,egyszer űen porcukorral meghintjük a tetejét. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: PIROS35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |