Tutireceptek.hu fejléc

Császár szelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
kevés liszt, olaj, vaj
1 evőkanál paradicsompüré
10 dkg gyufametélt
1 dl tejföl
1 tojás
10 dkg trappista sajt


Elkészítés:
A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam.
Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem.
A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam.
Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket.
Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal.
A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt.
A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe.
A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat.
Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.

Tanácsok:
Bármilyen savanyúsággal lehet tálalni.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes karamellszelet » Ancsa szelet » Csokoládé-királynő szelet » Makói sertésszelet
» Somlói szelet » Baonty szelet » Kardinális szelet » Regina-szelet
» Tejmentes tejszelet » Admirálisszeletek » Zserbószelet (kiadós) » Fanta szelet
» Emi szelet » Szeletben sült karaj » Puding szelet » Császármorzsa diétásan


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.