| Császár szelet receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj kevés liszt, olaj, vaj 1 evőkanál paradicsompüré 10 dkg gyufametélt 1 dl tejföl 1 tojás 10 dkg trappista sajt só Elkészítés: A hússzeleteket vékonyra klopfoltam, majd megsóztam és lisztbe forgattam. Nagy lábasban kevés olajat hevítettem, a húsok mindkét oldalát ropogós-pirosra sütöttem, majd a zsiradékból kivéve félretettem. A visszamaradt zsírban egy kanálnyi lisztet pirítottam, hozzáadtam a paradicsompürét és felöntöttem egy decinyi vízzel, majd összeforraltam. Akkora tepsibe öntöttem, amekkorába a hússzeletek beleférnek, egymás mellé a szaftra fektettem az elősütött karajszeleteket. Sós vízben a szokott módon megfőztem a metéltet, leszűrtem, és elkevertem kevéske vajjal. A tojást enyhén felvertem, hozzáadtam a tejfölt. A tésztát belekevertem a tojásos tejfölbe. A hússzeletekre halmoztam a tésztás masszát, majd reszelt sajttal szórtam meg a halmokat. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem. Tanácsok: Bármilyen savanyúsággal lehet tálalni. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |