| Erzsébet szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 21 dkg liszt 14 dkg margarin 7 dkg cukor 1 db tojás késhegynyi szalakáli 3 ek. gyümölcslekvár Diós masszához: 6 db tojás 25 dkg darált dió 25 dkg cukor 3 ek. liszt késhegynyi szalakáli Krémhez: 3 db tojás 15 dkg cukor 3 ek. kakaópor 25 dkg margarin Elkészítés: A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével összegyúrjuk, majd egy vékony lapot nyújtunk belőle. Kizsrozott tepsibe tesszük, és megkenjük a lekvárral. A diós masszához kikavarjuk a 6 tojás sárgáját a cukorral és a liszttel, majd beleszórjuk a szalakálit és hozzáforgatjuk óvatosan a tojások keményre vert habját. ezt a masszát a lap tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük a tésztát. Míg sül, összekeverjük a krémhez szükséges tojásokat a cukorral és a kakaóporral, és óvatosan összefőzzük. Ha kihült, hozzáadjuk az időközben habosra kavart margarint, és az egész krémet a sütemény tetejére kenjük. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |