Tutireceptek.hu fejléc

Erzsébet szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tésztához: 21 dkg liszt
14 dkg margarin
7 dkg cukor
1 db tojás
késhegynyi szalakáli
3 ek. gyümölcslekvár
Diós masszához:
6 db tojás
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
3 ek. liszt
késhegynyi szalakáli
Krémhez: 3 db tojás
15 dkg cukor
3 ek. kakaópor
25 dkg margarin

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a lekvár kivételével összegyúrjuk, majd egy vékony lapot nyújtunk belőle. Kizsrozott tepsibe tesszük, és megkenjük a lekvárral.
A diós masszához kikavarjuk a 6 tojás sárgáját a cukorral és a liszttel, majd beleszórjuk a szalakálit és hozzáforgatjuk óvatosan a tojások keményre vert habját. ezt a masszát a lap tetejére simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük a tésztát.
Míg sül, összekeverjük a krémhez szükséges tojásokat a cukorral és a kakaóporral, és óvatosan összefőzzük. Ha kihült, hozzáadjuk az időközben habosra kavart margarint, és az egész krémet a sütemény tetejére kenjük.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládé-királynő szelet » Savoyarde borjúszelet » Jégcsap szelet » Finom citromos szelet
» Színes szelet » Bounty szelet 2. » Viki-szelet » Kávés-szelet
» Fokhagymás szelet » Rumos-csokis szelet » Vadas marhaszelet » Citrom-szelet
» Mazsolás almás szelet » Citromos szelet 3 » Budapest szelet » Egyszerű budai szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.