| Lajos szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 2 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg margarin, 2 evőkanál méz, 40 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna. A krémhez: 4 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 főzős puncs pudingpor, 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, rum, 1 csomag vaníliás cukor. A mázhoz: 2 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, diónyi margarin, 3 evőkanál víz. Elkészítés: A tojásokat a cukorral, a margarinnal és a mézzel habosra keverjük melegítés közben. A szódabikarbónás lisztet hozzáadjuk, és 3 lapban zsírozott tepsi hátán megsütjük. A 25 dkg margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral. Kettéosztjuk. 2-2 dl tejben felfőzzük a pudingokat. A vaníliáshoz még adunk vaníliás cukrot, a puncsoshoz meg rumot. Majd a margarinos krémekhez adjuk a pudingokat. Ezekkel töltjük meg a lapokat. A tészta tetejére meg csokimázt készítünk. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |