Tutireceptek.hu fejléc

Rétegezett gombás hús gyömbéres édesburgonya pürével recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
25 dkg trappista sajt
1 dl tejföl
50 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál fűszerpaprika

bors
2 db nagyobb édesburgonya
2 evőkanál vaj
csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre felvágjuk. Kevés borsot és sót szórunk a húsra. A só mennyiségére érdemes odafigyelni, mert a sajt és gomba is sós lesz egy kicsit.

A gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, aztán fűszerpaprikát szórunk rá, egy kis vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a gombát, és megpároljuk.

Egy közepes méretű jénai tálat kikenünk olajjal, és kirakjuk egy sor hússal, majd a gomba felét rákenjük, és megszórjuk sajttal. Aztán egy újabb réteg hús következik, majd újabb sor gomba és sajt, végül a hús és a tejföl, amit egyenletesen szétkenünk a hús tetején.

Előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk.

Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, aztán összetörjük pürének. Vajat adunk hozzá, és őrölt gyömbérrel ízesítjük.

Melegen tálaljuk, ünnepi alkalmakkor habzsákkal formázhatjuk az édesburgonya pürét.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás tésztasaláta » Gombás töltött csirke » Gombás Csirkeragu » Rétegezett alma torta
» Gombás húsgombóc » Gombás csirkemáj almával » Gombás tekercs » Csirkés -Gombás batyu
» Rókagombás omlett » Gombás rakott tál sütőben » Gombás csirketekercs » Gombás zakuszka
» Póréhagymás-gombás ragu » Gyömbéres szőlőlé » Shiitake gombás spagetti » Gombás mártás húsokhoz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.