| Rétegezett gombás hús gyömbéres édesburgonya pürével receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg csirkemell 25 dkg trappista sajt 1 dl tejföl 50 dkg gomba 1 fej vöröshagyma 1 teáskanál fűszerpaprika só bors 2 db nagyobb édesburgonya 2 evőkanál vaj csipetnyi őrölt gyömbér Elkészítés: A csirkemellet vékony szeletekre felvágjuk. Kevés borsot és sót szórunk a húsra. A só mennyiségére érdemes odafigyelni, mert a sajt és gomba is sós lesz egy kicsit. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, aztán fűszerpaprikát szórunk rá, egy kis vizet öntünk hozzá. Hozzáadjuk a gombát, és megpároljuk. Egy közepes méretű jénai tálat kikenünk olajjal, és kirakjuk egy sor hússal, majd a gomba felét rákenjük, és megszórjuk sajttal. Aztán egy újabb réteg hús következik, majd újabb sor gomba és sajt, végül a hús és a tejföl, amit egyenletesen szétkenünk a hús tetején. Előmelegített sütőben 200 fokon alufóliával lefedve 20 percig sütjük, majd 10 percig pirítjuk. Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük, aztán összetörjük pürének. Vajat adunk hozzá, és őrölt gyömbérrel ízesítjük. Melegen tálaljuk, ünnepi alkalmakkor habzsákkal formázhatjuk az édesburgonya pürét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |