| Rakott zöldség, zsírmentesen nagyon diétásan receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1/2 kg hüvelyes vajbab 1/4 kg brokkoli 1/4 kg karfiol ízlés szerint egyéb sütésre való zöldségek, általunk meghtaározott arányba só tejföl vagy natur joghurt vagy kefír Elkészítés: A zöldségeket egy nagyobb fazékban puhára, enyhén sózott vízben megfőzöm/párolom. Majd leszűröm, tepsibe teszem, zsiradékot nem öntök alá!( Nem ragad le )Egyenletesen eloszlatom a megfőtt zödségeket, majd a tetejét egy vékony tejföl réteggel bekenem. Előmelegített sütőben kb. másfél óráig sütöm, közben fél óránként nézve, a tejföl mennyire pirult rá. ( A sütési idő változó, mennyiségtő függ) Tanácsok: Ajánlom fogyokórázóknak, diátézóknak, nagyon finom, laktató, és könnyed főétel.Vegetáriánusoknak is kiváló! Zöldségeket ízlés szerint válogathatjuk össze. Én általában 1kg sárga hüvelyes babot szoktam, negyed kiló karfiolall készíteni. De bimbóskellel is nagyon finom! A mennyiség, amit meghatároztam kb. 4 főre elegendő. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |