| Rakott zöldbab pulykával, füstöltsajt-szóssz receptEgytálételek Hozzávalók: • 50 dkg zöldbab • 40 dkg darált pulykahús • 15 dkg füstölt sajt (zsírosabb fajta, pl. Karaván) • 2 dl tej • 1 evőkanál liszt • 5 dkg vaj • 1 közepes fej hagyma • 1 gerezd fokhagyma • olaj • só, bors Elkészítés: A zöldbabot kevés vízben 10 perc alatt megpároljuk, sózzuk, és apróra vágott fokhagymával ízesítjük. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk egy kevés olajon, és rátesszük a darált húst. Fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. A vajat egy kis lábosban felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, és a tejet hozzáadva csomómentesre keverjük. Mikor kicsit kihűlt, belereszeljük a füstölt sajtot. Egy tálba lerakunk egy réteg zöldbabot, erre kerül a darált hús, majd jól meglocsoljuk a füstöltsajt-szósszal. Addig ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére sajtszósz kerüljön. 180 °C-on 20 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |