| Rakott nokedli receptEgytálételek Hozzávalók: Nokedli: 1 kg liszt, 3 tojás, só és víz (amennyit felvesz) Töltelék: 10 -05 dkg bacon, kis olaj, 80 dkg füstölt (esetleg lecsó-)kolbász 10 kenyénre főtt tojás Tetejére: 1 pohár tejföl, 15 dkg bármilyen reszelt sajt Elkészítés: A nokedli tésztáját forrásba lévő vízbe kiszaggatjuk, majd pár perc főzés után hideg vízbe szűrjük, és folyó-víz alatt leöblítjük. A tojást keményre főzzük és a kolbásszal együtt karikára szeleteljük. A kolbászból kisütjük a zsírját és leszűrjük. A nokedlit a megpirított szalonnával összeforgatjuk. Egy tepsit (jénait) megkenünk olajjal majd a fél adag nokedlit elterítjük benne. Ráhalmozzuk a tojást a kolbászt,majd a maradék galuskát. A tetejét megkenjük a tejföllel és megszórjuk a sajttal. Kb. 20 percig sütjük 180°-on, amíg a sajt szépen megpirult. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |