Tutireceptek.hu fejléc

Rakott szárnyas színes lisztbe forgatva recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
kb. 6 db csirke- vagy pulykamell
12 db közepes burgonya
vöröshagyma

bors
őrölt kömény
fokhagyma
szerecsendió
majoránna
rétesliszt
fűszerpaprika
bacon
1,5 dl tejszín
2 dl tejföl
olaj

Elkészítés:
A csirke- v. pulykamelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe. Fontos, hogy a liszt szép színes legyen a pirospaprikától és a borstól, és így beborítjuk vele a burgonyát, majd a hússzeletekre sok hagymakarikát teszünk. Ismét jön a burgonya. Végül a tejfölt tejszínnel és egy kanál olajjal jól kikeverünk, és egyenletesen ráöntjük a tetejére. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon 1,5 órát sütjük. Amikor megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, majd még úgy 10 percig pirítjuk.

Tanácsok:
Sütéssel együtt több, mint másfél óra! Amúgy az
előkészítés úgy 15 perc. Célszerű a burgonyát is besózni, mindkét réteget.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szines zöldségrakottas » Almás rakottas » Csokis rakott palacsinta » Rakott sárgarépa bulgurral
» Rakott nokedli darálhússal » Rakott krumpli » Hortobágyi rakott tészta » Tejszínes-kávés csók
» Hamis sonkás rakott tészta » Török rakott csirke » Kolbászkrémes rakott hús » Tejszínes halas tészta
» Libahússal rakott kel » Színes csirkés tészta » Rakott cukkinis palacsinta » Káposztával rakott párizsi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.