| Rakott szárnyas színes lisztbe forgatva receptHúsételek Hozzávalók: kb. 6 db csirke- vagy pulykamell 12 db közepes burgonya vöröshagyma só bors őrölt kömény fokhagyma szerecsendió majoránna rétesliszt fűszerpaprika bacon 1,5 dl tejszín 2 dl tejföl olaj Elkészítés: A csirke- v. pulykamelleket 1 centi vastagságúra szelem. Jénai tálat kirakok szalonnával, ráteszem a karikára vágott burgonya felét. Majd beforgatjuk a húsokat rétesliszt, fűszerpaprika, só, bors, majoránna, zúzott fokhagyma (ízlés szerint), szerecsendió, őrölt kömény keverékébe. Fontos, hogy a liszt szép színes legyen a pirospaprikától és a borstól, és így beborítjuk vele a burgonyát, majd a hússzeletekre sok hagymakarikát teszünk. Ismét jön a burgonya. Végül a tejfölt tejszínnel és egy kanál olajjal jól kikeverünk, és egyenletesen ráöntjük a tetejére. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon 1,5 órát sütjük. Amikor megpuhult, levesszük róla az alufóliát, és reszelt sajttal megszórjuk, majd még úgy 10 percig pirítjuk. Tanácsok: Sütéssel együtt több, mint másfél óra! Amúgy az előkészítés úgy 15 perc. Célszerű a burgonyát is besózni, mindkét réteget. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |