Tutireceptek.hu fejléc

Színes csirkés tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
6 személyre


HOZZÁVALÓK:

6 szelet csirkemell
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 citrom
1 csomag leveles tészta
50 dkg friss spenót
6 aszalt paradicsom
20 dkg feta sajt
1 kis avokádó
6 tojás
1 evőkanál morzsolt oreganó (szurokfű)
olaj, a sütéshez

Elkészítés:
A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, elkeverjük a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal és a citrom levével, majd hűtőbe tesszük. A felengedett tészta háromnegyedét kinyújtjuk, és egy 23 centi átmerőjű, kivajazott, magas falú tortaformába nyomkodjuk. Az alját villával megszurkáljuk, majd hűvös helyre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A csirkét forró olajban megpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd félretesszük. Amikor kihűlt, a felét a tésztára kanalazzuk. Befedjük spenótlevelekkel, darabokra vágott aszalt paradicsommal, összemorzsolt feta sajttal, vékony szeletekre vágott avokádóval és a maradék csirkével. 5 tojást felverünk az oreganóval, sózzuk, borsozzuk, és a töltelékre öntjük. A maradék tésztából akkora körlapot nyújtunk, amekkorával be tudjuk fedni a tortát, a levágott széleiből pedig fonatot készítünk a torta széléhez, illetve leveleket a közepére. Megkenjük a maradék felvert tojással, és előmelegített, közepesen meleg sütőben 1 óráig sütjük, amíg a teteje aranybarnára sül.

Elkészítési idő: 105 perc

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betyártészta » Tejszines mézes krémes » Putnoki tészta » Csirkés alagút
» Tojások sajtos tésztában » Narancsos-tejszínes torta » Kelt tésztában sült virsli » Mediterrán tészta
» Rizstésztás marhahúsleves » Mexikó csirkesaláta » Olasz tonhalas tészta » Csirkés padlizsánleves
» Tejszínes zöldborsóleves » Tejszínes csirkemell ragu » Fűszeres tésztás csirke » Rokfortos-csirkés spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.