| Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 4 tojás 20 dkg cukor 4 evőkanál víz 1 evőkanál citromlé 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor 1 csomag vaníliás cukor A krémhez: 3 dl tej 3 ek kristálycukor 1 csomag vaníliás pudingpor 3 dl habtejszín A tekercs kenéséhez: 5 ek baracklekvár Elkészítés: A piskóta készítés: A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt. A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség. Krém készítés: A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük. A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt adagoljuk hozzá és együtt habosra keverjük. /Nem édes krém, aki szereti az édesebbet, az tegyen bele több cukrot./ A sütemény összeállítása: Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk. Az aljára teszünk szorosan egymás mellé 6 db tekercset. Megkenjük 1/3 rész krémmel, következik újból a tekercs réteg, majd a krém és a tekercsek. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd szeleteljük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |