| Rakott karfiol tepsiben sütve receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg. burgonya, 80-85 dkg. karfiol, 4 dl. tejföl, 5 dkg. vaj vagy margarin, 4 db. tojás (ebből 2 darabot külön, keményre főzünk) só, őrölt fekete borsa, zsemlemorzsaa, 1 csokor zöld petrezselyem, 2 evőkanál ecet. Elkészítés: A burgonyát megmossuk, majd héjában megfőzzük,majd tisztitás után karikára vágjuk. Sós,ecetes vizben a karfiolt rózsáira szedve szintén megfőzzük.A felvert tojásokat a tejföllel össszekeverjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és izlés sazewrint sózzuk, borsozzuk. A tepsit kivajazzuk, lerakunk egy sor burgonyát, majd erre egy sor karfiolt, majd a felkarikázott tojásokat is.A lerakottat megszórjuk zsemlemorzsával és megöntözzük as tejfölös tojással. Ezt mindaddig ismételjük, ameddig a hozzávalók tartanak. Legfelülre tejföllel lelocsolt karfiol kerüljön, amit szintén meghintünk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten 20 percig sütjük, majd melegen tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |