| Ráchús. receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet tarja 1 kg burgonya 1 db vöröshagyma 25 dkg zöldpaprika 25 dkg paradicsom 2 dl tejföl só,őrölt paprika,liszt, olaj Elkészítés: A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, kissé elősütjük serpenyőben. A burgonyát megtisztítjuk és nyersen karikákra vágjuk. Kizsírozott tepsibe szétterítjük, megsózzuk. Tetejére szórjuk a karikákra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot. Az elősütött húsokat ráterítjük a zöldségekre. A tejfölben elkeverünk 1 kávéskanál pirospaprikát és a húsokra+zöldségekre terítjük. Beborítjuk alufóliával, legalább fél órát sütjük így, majd levesszük és fólia nélkül fejezzük be a sütést. Tanácsok: Ha a burgonyát héjában megfőzzük és úgy karikázzuk a tepsibe, akkor gyorsabban elkészül az ételünk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |