Tutireceptek.hu fejléc

Konyakos töltött bárányborda recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
90 dkg bárányborda
4 evőkanál olaj
A töltelékhez 3 gerezd fokhagyma
2 lilahagyma
4 új hagyma
5 dkg kenyérbél
1 tojás
10-10 dkg szalonna és darált bárányhús
2-2 evőkanál konyak és apróra vágott menta
csipetnyi négy fűszerkeverék
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
őrölt bors, só

Elkészítés:
A fokhagymát és a lilahagymát apróra, az új hagymát 4 cm-es darabokra vágjuk. Az elmorzsolt kenyérbelét, a tojást, a szalonnát, a fokhagymát, a lilahagymát, az újhagyma szárát, a konyakot és a négy fűszerkeveréket összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, robotgéppel pürésítjük. Beledolgozzuk a petrezselymet, a mentát, a hagyma fehér részét és a darált húst. A bordát hosszában felszúrjuk, a töltelékkel megtöltjük, és a nyílást bevarrjuk, olajjal megkenjük, és meleg sütőben félig megsütjük. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 15 percig langyos sütőben sütjük. A sütéskor keletkezett levet 2 dl forró vízzel összekeverjük, majd szitán áttörjük. A húst felszeleteljük, a szószt külön kínáljuk.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyulai töltött karaj » Halkrémmel töltött alma » Sonkával töltött tojás » Töltött párizsiszeletek
» Körözöttel töltött paprika » Andi töltött kenyere » Hideg töltött sárgarépa » Töltött padlizsán
» Töltött gombafejek » Töltött zsemle - 2 » Töltött rántott tojás » Töltött tojás sütve
» Juhtúróval töltött pogácsa » Töltött kifli » Túróval töltött alma » Töltött kelkáposzta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.