| Konyakos töltött bárányborda receptHúsételek Hozzávalók: 90 dkg bárányborda 4 evőkanál olaj A töltelékhez 3 gerezd fokhagyma 2 lilahagyma 4 új hagyma 5 dkg kenyérbél 1 tojás 10-10 dkg szalonna és darált bárányhús 2-2 evőkanál konyak és apróra vágott menta csipetnyi négy fűszerkeverék 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem őrölt bors, só Elkészítés: A fokhagymát és a lilahagymát apróra, az új hagymát 4 cm-es darabokra vágjuk. Az elmorzsolt kenyérbelét, a tojást, a szalonnát, a fokhagymát, a lilahagymát, az újhagyma szárát, a konyakot és a négy fűszerkeveréket összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, robotgéppel pürésítjük. Beledolgozzuk a petrezselymet, a mentát, a hagyma fehér részét és a darált húst. A bordát hosszában felszúrjuk, a töltelékkel megtöltjük, és a nyílást bevarrjuk, olajjal megkenjük, és meleg sütőben félig megsütjük. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 15 percig langyos sütőben sütjük. A sütéskor keletkezett levet 2 dl forró vízzel összekeverjük, majd szitán áttörjük. A húst felszeleteljük, a szószt külön kínáljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |