| Kefires lángos2 receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg kenyér, vagy finom búzaliszt 4 dl édes tej 2 pohár kefir 5 dkg élesztõ 1 db tojás 3 dkg só Elkészítés: Az élesztõt kevés langyos tejjel megfuttatjuk, majd hozzáöntjük és elkeverjük az összes tejjel. Egy tálban összekeverjük a liszttel és kefirrel. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk és alaposan kidagasztjuk. Amikor a tészta már nem ragad kezünkhöz kész a dagasztás. Kendõvel letakarjuk és megkelesszük. Annyi kis cipócskát formálunk belõle, ahány lángost akarunk sütni. Palacsintasütõ serpenyõbe libazsírt vagy finom olajat teszünk, a cipócskákat kézzel lángos alakra formázzuk és a forró zsírban mindkét oldalán kisütjük. Tanácsok: Sokféle módon – natúr, fokhagymás, tejfölös, sajtos, kapros, káposztás A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |