| Pünkösdi báránysült fodormenta-szósszal receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg bárányhús (szeletek) 5 gerezd fokhagyma 2 kanál mustár tárkonylevél, olaj bors, só fodormenta-szósz sült paradicsom párolt zöldségek fodormenta-levelek Elkészítés: A bárányszeleteket 24 órán át pácold fokhagyma, tárkonylevél, mustár, só, bors és olaj keverékében. Azután a húsdarabok mindkét oldalát grillezd meg (vagy süsd meg tepsiben). Amikor megsült, a szeleteket tedd egy előmelegítet (felforrósított) tálra, adj hozzá párolt zöldséget, s minden húshoz egy-egy fél sült paradicsomot, majd a húst öntsd le a fodormenta-szósszal. Tanácsok: Fodormenta-szósz 1 nagyobb bögre cukor 1 csokor fodormentalevél ecet Végy egy széles szájú üveget, s tedd bele a cukrot. A fodormentát vágd olyan finomra, amilyenre csak tudod, s azt is keverd a cukorhoz. Az üveget töltsd fel ecettel (annyival, amennyi képes a cukrot feloldani), majd a tartalmát jól rázd össze. Néhány napra tedd hűvös helyre a lefedett üveget. Majd kóstold meg a szószt, s ha úgy érzed, kell bele, oldj fel benne még egy kis cukrot. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |