| Pulykamell brokkolival, sajtmártással receptHúsételek Hozzávalók: Pulykamell sajtmártással - 8 dbközepes burgonya, - 50 dkg brokkoli - 60 dkg pulykamell - 1 ek. fűszerkeverék, - 3 ek. olaj - 5 dkg vaj - 1 dl tejszín - 20 dkg camping krémsajt - 1 csomag petrezselyem - 1 csipet őrölt szerecsendió - 1 dl tejföl Elkészítés: A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A burgonyát megmossuk, villával megszurkáljuk, alufóliába tekerjük, és a sütőben 30 percig sütjük. A brokkolit megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, alaposan megmossuk. Kevés sós, forró vízben 8-10 percig főzzük, majd leszűrjük. A húst vékonyabb szeletekre vágjuk. A szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk, és az olajon a szeletek mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük. Amikor elkészült,kivesszük. A visszamaradt serpenyőbe tesszük a vajat, és átforgatjuk rajta a brokkolit. A tejszínt a krémsajttal, a petrezselyemmel összeforraljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Tálaláskor tányérra tesszük a hússzeleteket, rá a brokkolit, és meglocsoljuk a mártással. A fóliából kibontjuk a burgonyát, bevágjuk, sózzuk, borsozzuk és tejfölt locsolunk rá, hús mellé tálaljuk. A receptet beküldte: Ritus40 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |