Tutireceptek.hu fejléc

Rántott csiga recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg finomliszt
3 dl tej
1 dl ásványvíz
csipet só
1 evőkanál kristálycukor
lekvár
25 dkg háztartási keksz
étolaj
porcukor

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk és 2 tojássárgával, sóval, kristálycukorral, tejjel, ásványvízzel, 3 evőkanál étolajjal leturmixoljuk, tálba öntjük, majd lazán belekeverjük a 2 tojás kemény habbá vert fehérjét.
A háztartási kekszet nyújtódeszkán a nyújtófával összetörjük, finomra sodorjuk.
Egy palacsintasütőt olajjal kikenünk, felforrósítunk és a masszából palacsintákat sütünk, megtöltjük különféle lekvárral, feltekercseljük, 2 cm-es darabokra vágva egy kenő ecset segítségével megkenjük a megmaradt tojással, meghempergetjük a kekszdarában és bő forró olajban kisütjük, - vigyázva, hogy a kis csigák szépen egyben maradjanak, ne menjenek szét.
Azon forrón porcukorral megszórjuk, - melegen tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyors kalács, batyu, csiga » Dióval rántott csirkemell » Nori féle tojásrántotta » Bíborcsiga hústekercse
» Tepsis rántott » Rántott rudacskák » Sajtos rántott nyúlcomb » Paprikás csiga
» Rántott csirke sütőben » Mexikói pizzás csiga » Rántott csirkecombfilé » Rántott sertésmáj
» Rántott ananász » Gyümölcsös pudingcsiga » Rántott cukkini paleósan » Rántott sütőtök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.