| Rántott csiga receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 db tojás 20 dkg finomliszt 3 dl tej 1 dl ásványvíz csipet só 1 evőkanál kristálycukor lekvár 25 dkg háztartási keksz étolaj porcukor Elkészítés: A lisztet átszitáljuk és 2 tojássárgával, sóval, kristálycukorral, tejjel, ásványvízzel, 3 evőkanál étolajjal leturmixoljuk, tálba öntjük, majd lazán belekeverjük a 2 tojás kemény habbá vert fehérjét. A háztartási kekszet nyújtódeszkán a nyújtófával összetörjük, finomra sodorjuk. Egy palacsintasütőt olajjal kikenünk, felforrósítunk és a masszából palacsintákat sütünk, megtöltjük különféle lekvárral, feltekercseljük, 2 cm-es darabokra vágva egy kenő ecset segítségével megkenjük a megmaradt tojással, meghempergetjük a kekszdarában és bő forró olajban kisütjük, - vigyázva, hogy a kis csigák szépen egyben maradjanak, ne menjenek szét. Azon forrón porcukorral megszórjuk, - melegen tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |