Tutireceptek.hu fejléc

Provanszi saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kis fej saláta
1 csokor apró szemű piros retek
3 keménytojás
20 dkg gomba (vagy 1 kis doboz konzervgomba)
1 kiskanál ecet
A szószhoz:
1 evőkanál enyhe (ötszázalékos) ecet
1 kiskanál mustár
1 kiskanál porcukor
2-3 tört fokhagymagerezd

őrölt bors
5 evőkanál olaj

Elkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszikkasztjuk, és falatnyi darabokra tépjük. A retket megtisztítjuk. A keménytojásokat meghámozzuk és nyolcrét vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágva 2-3 percre lobogva forró, kissé ecetes vízbe dobjuk, leszűrjük. (Ha konzervből készítjük, csak leszűrjük és feldaraboljuk.)

A mártáshoz a fokhagymát a mustárral, a cukorral és az ecettel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd állandóan kevergetve az olajat nagyon vékony sugárban belecsorgatjuk. A salátát és a gombát beleforgatjuk, tálba töltjük, a keménytojással és a retekkel díszítjük. Fél óránál tovább ne hagyjuk állni, mert a salátalevelek elfonnyadhatnak.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vitamin saláta » Majonézes halsaláta » Almasaláta hagymával » Káposztás-sárgarépa saláta
» Klasszikus görög saláta » Almás lencsesaláta » Édes-savanyú tésztasaláta » Színes diósaláta
» Capellini saláta » Rakott gombás saláta » Gombasaláta 1. » Káposztasaláta majonézzel
» Diós almasaláta másképp » Sonkás nyári saláta » Színes tésztasaláta » Gyümölcs saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.