| Provanszi saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kis fej saláta 1 csokor apró szemű piros retek 3 keménytojás 20 dkg gomba (vagy 1 kis doboz konzervgomba) 1 kiskanál ecet A szószhoz: 1 evőkanál enyhe (ötszázalékos) ecet 1 kiskanál mustár 1 kiskanál porcukor 2-3 tört fokhagymagerezd só őrölt bors 5 evőkanál olaj Elkészítés: A salátát leveleire szedjük, megmossuk, megszikkasztjuk, és falatnyi darabokra tépjük. A retket megtisztítjuk. A keménytojásokat meghámozzuk és nyolcrét vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és cikkekre vágva 2-3 percre lobogva forró, kissé ecetes vízbe dobjuk, leszűrjük. (Ha konzervből készítjük, csak leszűrjük és feldaraboljuk.) A mártáshoz a fokhagymát a mustárral, a cukorral és az ecettel simára keverjük, megsózzuk, megborsozzuk, majd állandóan kevergetve az olajat nagyon vékony sugárban belecsorgatjuk. A salátát és a gombát beleforgatjuk, tálba töltjük, a keménytojással és a retekkel díszítjük. Fél óránál tovább ne hagyjuk állni, mert a salátalevelek elfonnyadhatnak. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |