| Capellini saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 25 dkg finommetélt, vagy nagyon vékony spagetti 25 dkg brokkoli 2 ek citromlé kevés reszelt szerecsendió 15 dkg juhsajt 6 ek olívaolaj 1 gerezd fokhagyma 4 ek borecet Elkészítés: A tésztát sós, olajos vízben megfõzzük, leszûrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, citromos, forró sós vízben két percig fõzzük, majd leszûrjük, lecsöpögtetjük, és meghintjük reszelt szerecsendióval. A juhsajtot kockára vágjuk, és a fenti hozzávalókkal együtt tálba tesszük, összekeverjük. 2 evõkanál olajat megforrósítunk, és az áttört fokhagymát beletesszük, megfuttatjuk. Levesszük a tûzrõl, hozzákeverjük a maradék olajat és az ecetet, ráöntjük a hozzávalókra, és azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: Tikky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |