| Kakaós rostkeksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: (kb. 14 db lesz belőle) 15 dkg zabpehely 15 dkg búzakorpa 1 dkg szódabikarbóna 6 evőkanál natúr kakaópor 20 dkg vaj 2 tojás, édesítőszer - ízlés szerint A KÉPET A 10. BEJEGYZÉS ALATT TALÁLOD. Elkészítés: 1. ) A zabpelyhet egy teflonban megpirítjuk, majd ledaráljuk egy darálóban. (Nekem elveszett a darálóm, ezért nem daráltam le. :-))) 2. ) A tojást a vajjal és az édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. (Nekem volt 1 dl házi, cukrozatlan meggylevem, azt is beleöntöttem. ) 3. ) Az így kapott masszát alaposan összegyúrjuk, golyókat formázunk, amelyeket laposra nyomunk a tenyerünkkel, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt készült el. (A receptkönyvben 8 percet írnak, de nekem úgy nagyon puha volt még a tésztám. ) Egy bögre (sovány) tejjel nagyon-nagyon finom! :-) Ez lenne a recept. Én 2-3 db-ot szoktam enni belőle, telít és jól is esik. És ami a lényeg, másnap reggel nagyon használ. :) Vaj helyett én margarint használtam, tökéletesen megfelel, és szerintem kevesebb kakaó is elég bele. Jót tesz neki egy kis mazsola, vagy aszalt gyümölcs is belevágva. Csokidarabokat is lehet beledobálni. Ezt a receptet egyébként a Mindmegettén találtam, onnan másoltam át úgy, ahogy eredetileg le van írva. Mindjárt dupla adagot sütöttem, és úgy látom jól eláll. Sütésnél figyeljetek, kb. 15 perc után lehet rá számítani, hogy készen van. Ha túlságosan megsül, akkor kiszárad. Tanácsok: Köszönet érte BÉVI48 - nak :)))) A receptet beküldte: fadigflo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |