| Bugátsza.(Krémes sütemény) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 csésze tej 1/4 csésze vaj 2/3 csésze finomra darált búzadara 2/3 csésze cukor 2 tojás és 2 tojássárga kevés vaniliapor 2/3 csésze olvasztott vaj kenegetéshez porcukor és fahéj megszórni 1/2 kg réteslap Elkészítés: 1.Előszőr a krémet készítjük el. Felfőzzük a tejet. Közben a másik lábosban kicsit megfuttatjuk a vajon a darát. Összekeverjük a tejjel,majd beletesszük a vaniliaport és cukrot. Miután a krém felfőtt,lehúzzuk a tűzről és a hőmérsékletkiegyenlítés elvét alkalmazva hozzáadjuk az egyik felvert tojást a 2 tojássárgával. 2.A lapok felével betakarjuk a tepsit,de úgy hogy a szélére is felhúzzuk. Beleöntjük a krémet,betakarjuk a másik felével a lapoknak,a lapokat persze egymás között megvajazzuk. 3.Kb.180 fokos előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tanácsok: Tálaláskor megnyitjuk picit és a krémes részt bőven megszórjuk fahéjjal és porcukorral. JÓ ÉTVÁGYAT! A receptet beküldte: opál Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |