| Ischler aprósütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 250 g liszt 250 g margarin 100 g porcukor 100 g darált dió 1 tk rum aroma 50 g lekvár 200 g étcsokoládé Elkészítés: A liszthez hozzáadjuk a darált diót, rumaromát és a porcukrot, majd a margarint és jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, tehetünk bele egy kis tejet is. A tésztát fél ujjnyira kinyújtjuk, majd kis méretű tésztakiszúróval kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, magas hőfokon kisütjük a kapott formákat. Hamar megsül, kb 15 perc alatt. Mikor még meleg, lekvárral összetapasztjuk és a gőz felett megolvasztott csokoládéba mártjuk. A tetejét, ízlés szerint díszíthetjük de önmagában is jól mutat. Tanácsok: Készíthetjük dió nélkül is, ilyenkor a dió mennyiségét liszttel pótoljuk. Ha kicsit lágyabb csokoládét szeretnénk a tetejére, akkor tehetünk a gőz felett olvasztott csokoládéba margarint. Bármilyen lekvárral elkészíthetjük, ami van otthon, mindegyikkel nagyon finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |