| Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel receptHalas ételek Hozzávalók: (4 személyre) 80 dkg pontyfilé 2 db citrom 3 db paprika (zöld, piros, sárga) 1 db cukkini 1 db sárgarépa 2 db tojás 5 dkg liszt 1 dl tejföl 1 dl olaj a sütéshez só Elkészítés: A pontyfilét 8 szeletre vágjuk, besózzuk, és min. 1 óráig a hűtőbe tesszük. A lisztet a tejföllel, a 2 db tojással, valamint a levesből megmaradt 3 db sárgájával krémesre keverjük, sóval ízesítjük. A halszeleteket megforgatjuk benne, majd forró olajban aranybarnára sütjük. Közben a zöldségeket julienre vágjuk (metéltre), és enyhén sós vízben kb. 5 percig forraljuk, majd lecsepegtetjük, és köretként tálaljuk a hal mellé. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |