| Pizzás táska ahogy én csinálom receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához 80 dkg liszt 2 tojás 4 dkg élesztő 3-4 dl tej 1 kávéskanál cukor 2 teáskanál só 1 teáskanál pizzafűszer 1 dl olaj A töltelékhez 1 kis fej hagyma 2 ek olaj 5 dkg füstölt szalonna 30 dkg darált hús kis darab sárgarépa kis darab zeller 2 dl sűrített paradicsom 3 gerezd fokhagyma pizzafűszer só bors 1 db babérlevél 1 csapott kanál liszt (ha kell) A tetejére 10 dkg reszelt sajt. Elkészítés: A tésztához a lisztet langyosra melegítem, hozzáadom a sót meg a pizzafűszert, a 2 tojást, a cukros tejben megfuttatott élesztőt, és bedagasztom, majd a végén beledagasztom az olajat is. 20 percet kelesztem. A töltelékhez a hagymát apróra vágom, megfuttatom az olajon, hozzáadom a darált húst és megpirítom. Megsózom, borsozom, hozzáadom a reszelt sárgarépát és a reszelt zellert, felöntöm a paradicsomsűrítménnyel, beleteszem a pizzafűszert, a fokhagymát és a babérlevelet, és készre főzöm (40 perc). Vizet kell alá pótolni. Ha hígnak találom, 1 csapott kanál lisztet szórok bele, azzal besűrítem. A tésztát kinyújtom fél centi vastagra, 10x10 cm-es négyzetekre vágom, és minden kis négyzet közepébe teszek a töltelékből, hogy mindegyikre jusson. Négy sarkát egymásra hajtom, a tetejét megszórom sajttal. Olajozott tepsiben 200 fokon 20-30 perc alatt pirosbarnára sütöm. Tanácsok: Általában maradék spagettiszószból szoktam csinálni, a szalonnát ilyenkor csak úgy belekockázom. A tészta "üresen", esetleg pizzakrémmel vékonyan megkenve, kiflinek vagy csigának összetekerve is finom. A sütőt akkor kapcsolom be, mikor a tésztát beteszem, akkor van ideje még egy kicsit kelni is. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: martini64 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |