Tutireceptek.hu fejléc

Almatáska recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
15 dkg túró
6 evőkanál olaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál vaníliás cukor
30 dkg liszt
5 dkg cukor
2 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
5 dkg mazsola(vagy bármilyen aszalt gyümölcs)
7,5 dkg cukor
1 evőkanál rum
50 dkg savanykás alma
2 evőkanál citromlé
fél teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
10 dkg porcukor
1-2 evőkanál almapálinka vagy citromlé

Elkészítés:
A töltelékhez a mazsolát forró vízben megmossuk, leszárítjuk, majd a rummal megöntözzük.
Az almát meghámozzuk, apróra felkockázzuk, végül a citromlével, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A mazsolával állandóan kevergetve 10 percig pároljuk.
A túrót, olajat, tejet, cukrot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet evőkanalanként hozzáadjuk. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű körformával kiszúrjuk.
A már kihűlt almatöltelékkel megtöltjük, félbehajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almás táskákat egy kikent sütőlemezre helyezzük, és 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Még melegen megkenjük a porcukorral összekevert almapálinkával, illetve citromlével.

Tanácsok:
Igen finom, és mutatós sütemény.
A fenti mennyiség kb 15 darabhoz elég.
Lehet tölteni bármi mással is. Sósan is nagyon finom lehet, de akkor értelemszerűen nem kell cukor a tésztába sem.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Gabi0206


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» ABLE-MAMA - avagy tolófánk » Ischler » Ischli fánk » Keksz szalámi
» Angol almatorta » Cseresznyés kocka » Finom, tartós csokis linzer » Konyakos csokoládékrém
» Csokis finom szelet » Törökmézes » Pille cukor » Mogyorós tekercs kávé krémmel
» Vizes piskóta 2. » Madártej Kata módra » Képviselő muffin » Málnás sajttorta-kehely


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.