| Almatáska receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg túró 6 evőkanál olaj 5 evőkanál tej 2 evőkanál vaníliás cukor 30 dkg liszt 5 dkg cukor 2 teáskanál sütőpor A töltelékhez: 5 dkg mazsola(vagy bármilyen aszalt gyümölcs) 7,5 dkg cukor 1 evőkanál rum 50 dkg savanykás alma 2 evőkanál citromlé fél teáskanál őrölt fahéj A tetejére: 10 dkg porcukor 1-2 evőkanál almapálinka vagy citromlé Elkészítés: A töltelékhez a mazsolát forró vízben megmossuk, leszárítjuk, majd a rummal megöntözzük. Az almát meghámozzuk, apróra felkockázzuk, végül a citromlével, a cukorral és a fahéjjal összekeverjük. A mazsolával állandóan kevergetve 10 percig pároljuk. A túrót, olajat, tejet, cukrot és a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet evőkanalanként hozzáadjuk. Az egészet összegyúrjuk. A tésztát nem túl vékonyra nyújtjuk és 10 cm átmérőjű körformával kiszúrjuk. A már kihűlt almatöltelékkel megtöltjük, félbehajtjuk és a szélét jól összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Az almás táskákat egy kikent sütőlemezre helyezzük, és 20 perc alatt aranysárgára sütjük. Még melegen megkenjük a porcukorral összekevert almapálinkával, illetve citromlével. Tanácsok: Igen finom, és mutatós sütemény. A fenti mennyiség kb 15 darabhoz elég. Lehet tölteni bármi mással is. Sósan is nagyon finom lehet, de akkor értelemszerűen nem kell cukor a tésztába sem. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Gabi0206 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |