Tutireceptek.hu fejléc

Mosolygós táska recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 személyre


HOZZÁVALÓk:


A tésztához
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
15 dkg vaj
2-3 dl tej

cukor

A töltelékhez
10 dkg paradicsompüré
20 dkg párizsi vagy sonka
20 dkg mozzarella sajt
oreganó (szurokfű)

Elkészítés:
ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt néhány evőkanál langyos tejben megkelesztjük. A lisztet tálba szitáljuk, a kemény vajat beleforgácsoljuk, majd a liszttel elmorzsoljuk. Sózzuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, és annyi tejet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Letakarva 30 percig kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és 8 centiméteres köröket vágunk ki belőle. A felvágottat és a mozzarellát apró darabokra vágjuk, belekeverjük a paradicsommártásba, sóval, oreganóval fűszerezzük, és a tölteléket a tésztalapok közepére kenjük. A tésztakorongok széleit kevés vízzel bekenjük, egymásra hajtva összenyomkodjuk, majd kivajazott tepsibe egymás mellé rakjuk a tésztákat. Kiszúrt hegyű nejlonzacskóba kevés paradicsompürét töltünk, majd minden táskára szemeket és szájat nyomunk belőle. A tepsit előmelegített, forró sütőbe toljuk, és 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Grillrácsra téve hagyjuk kihűlni, és langyosan tálaljuk.

Tanácsok:
könnyű elkészíteni,
olcsóbb étel

Elkészítési idő: 55 perc
Kalóriatartalom: 429 kcal

A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos táskák » Gombás táskák » Sajtos táskácskák » Túrós táska (Batyu)
» Hústáska » Csirkés leveles-táska » Táska, vagy batyú, leves » Mogyorós táska
» Lekváros táskák » Banános táska » Lekváros táska » Almás táska
» Almás táska(Kata-féle) » Finom pizzás táska » Sváb sajtostáska leves » Pizzás táska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.